zaterdag 14 mei 2011

WeefboekjeIk moest laatst denken aan die voorgesneden papiervelletjes van de lagere school. Je weet wel waar je dan smalle strookjes papier in kon weven. Ik was er dol op. Al die verschillende kleurtjes gaven een soort prachtig Vasarely-effect. Gemakkelijk was het niet het dunne papier scheurde snel. Met wat geduld kreeg je een vlecht-matje als resultaat. Daarnaast hadden we ook velletjes van wat steviger papier met voorgestanste gaatjes, daar kon je dan op borduren heerlijk vond ik dat.
Weet helemaal niet of dit soort knutsel dingen nog te krijgen zijn, maar zelf snijden kan natuurlijk ook. Ik kwam in de ramsj dit oude boekje tegen voor € 1,-. De typografie inspireerde me en in de regels zag ik al de horizontale draden van het het weven. Dus dit gaat een weefboekje worden, het zal even duren voordat het klaar is. Creative mindfullness!

7 opmerkingen:

Unknown zei

Ik zie het al helemaal voor me, wordt vast prachtrig! En jij bent daarna helemaal getraind in mindfullness!

100%HEPPIE zei

Mooi ! De borduurbladen zijn nog steeds te koop. Kinderen houden van de repeterende handeling. Nog goed voor de motoriek ook !

MiM zei

Wauw! wat een goed idee! Ik vond het ook altijd heerlijk...

100%HEPPIE zei

Bedankt voor de link naar Conzi ! Heb m'n bericht meteen aangevuld ! Super !

Helmi zei

Leuk, doe ik ook met de kinderen. van weven met papier en foto's. Je kunt eigenlijk bijna alles weven van plastic draagtassen tot kralen kettingen enz. enz.
Veel plezier en fijne zondag.
grt, Helmi

MUS zei

ja en dan wel precies zo weven dat er weer een nieuw verhaal ontstaat ;)

Kerklau zei

Prachtig tassen!

Op zoek naar draagtassen ? Check www.draagtassen-kerklau.nl

Mvg, Kerklau